Скочи на садржај

ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ

У Градском биоскопу од 7. до 10. септембра од 19.00 часова биће приказан филм „Великa авантурa мачке Ру“, синхронизован на српски језик.

Садржај:

Ру је живахно и радознало маче које открива живот на крововима Париза. Судбина му се мења када га десетогодишња девојчица Клеманс усвоји и одведе у своју кућу, у срце планине. Тада почиње невероватна авантура за обоје. Нови пријатељи одрастају заједно живећи дивну причу која ће их уједно и заувек променити.

У Градском биоскопу од 7. до 10. септембра од 21.00 час биће приказан филм „Тихи кутак Христов“.

Тихи кутак Христов је играно-документарни филм о Светом Мардарију Либертвилском, првом српском епископу на тлу Америке и његовом путу из родних Корната надомак Подгорице, одакле је кренуо још као дечак, до далеког Либертвила. Филм је снимљен поводом представљања његових светих моштију након 82 године од његовог упокојења.

Идеја овог пројекта је да филм Тихи кутак Христов буде савремено Житије светитеља, како би васколики српски народ сазнао о животу Ивана Ускоковића, монаха Мардарија, данас Светитеља признатог од стране Српске, Руске и Молдавске православне цркве.

Филм је снимљен по благослову високопреосвећеног Митрополита црногорско- приморског г. Амфилохија у продукцији манастира Острог.

Цена улазнице за ове пројекције је 300 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »