Скочи на садржај

МАНИФЕСТАЦИЈА МУЗЕЈИ ЗА 10 (13-19. МАЈА 2023.)

Манифестација Музеји за 10 националнa je музејскa иницијативa коју координира Национални комитет ICOM Србија. #muzejisrbije#muzejiza10#IMD2023#ICOMSerbia#ministarstvokulture

Ова до сада највећа музејска иницијатива на територији Србије јединствена је у европском културном простору и осмишљена је с идејом ближе сарадње и заједничког наступа музеја у Србији са циљем ефикаснијег рада, веће видљивости, као и чвршће повезаности с локалном заједницом. Резултат је интензивнија интеракција са публиком и већа посета, као и богати и разноврсни програми који обогаћују културно-туристичку понуду Србије.

У складу са саопштењем Самосталног синдиката културе Србије и иницијативе да се сви културни догађаји на територији Републике Србије откажу од понедељка 8. маја до недеље 14. маја, обавештавамо вас да отказујемо програме који су у оквиру Манифестације „Музеји за 10“ планирани за 13. и 14 .мај.

17.5.2023. у 18.00 Промоција књига Анђе Шушић у Музеју града.Књиге „Надахнуће“, „Сач“ и „Аурозан“, у издању Културног центра Бачка Паланка, наша локална списатељица представиће своја дела бачкопаланачкој публици у Галерији Музеја града.

Рецензенти:Драган Вилић – књижевник

Душанка Ђокић – магистар књижевности

Војин Тривуновић – књижевник

Милорад Куљић – књижевник

19.5.2023 – 25.5.2023. трајање изложбеОтварање изложбе (19.5. у 19.00 часова) „Даске које значе више од живота“, Историјат позоришта у Србији.Удружење Петроварадин медија, уз подршку компаније Color media Communications, институцијалну подршку Министарства културе и Музеја позоришне уметности Србије, реализовало је пројекат „Даске које значе више од живота“ где је представљен историјат позоришта у Србији и његов значај за стварање националног идентитета. Изложба ће бити постављена у холу биоскопа у трајању од седам дана.

19.5.2023. 20 часоваПозоришна представа „Народни посланик“ Драмска секција „Велимир Вељко Сандић“ Дом културе Сивац.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »