Скочи на садржај

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

У Музеју града у среду 12. априла 2023. године у 18 часова биће представљена књига аутора Илије Петровића из Новог Сада и издавачке куће „Мирослав“ из Београда,.

Поред аутора и ИК „Мирослав“ о делу и делима Илије Петровића говориће др Момчило Суботић из Београда и Милорад Буха дипл. правник из Ветерника.

Аутор Илија Петровић до сада је објавио 96 књига различитог садржаја. Дела су ауторски романи о ратним годинама деведесетих, ауторски записи, аутентични дневници ратних догађаја, дневничке белешке, ауторски осврти на политичка збивања деведесетих, политичке полемике са актерима на политичкој сцени, критички осврти, иницијативе и предлози за актуелне проблеме и слично.

Једним пером обухватити и описати ратни период деведесетих, трагичност ситуације кроз коју је пролазио српски народ, недораслост политичких лидера, државника и јавних личности, може човек који има куражи и храбрости. Ко је Илија Петровић и одкуд њему толико куражи и храбрости. Илија Петровић је рођен 1938. године у Црној Гори, по професији историчар. Радна каријера га је везала за ПТТ саобраћај и цео радни век провео је у овој служби. Крајем осамдесетих година прошлог века укључује се у политички живот, свестан погубних последица једнопартијског система и југословенског усуда који је променио смер српског националног програма или га трајно разорио. По основној вокацији историчар, разазнавао је штетне окове у друштвеном систему и покушавао демонтирати идеолошке комунистичке догме, предлажући путеве изласка и трасирања нове правце српске историје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »