Скочи на садржај

НОВА ИЗЛОЖБA

У Музеју града вечерас (4. априла) у 18.00 часова биће отворена  изложба графика Зите Арђелан из Новог Сада.

Зита Арђелан рођена је 1995. године у Новом Саду где је 2014. године завршила школу за дизајн „Богдан Шупут“ и исте године уписала Академију уметности у Новом Саду, департман ликовних уметности, смер графика у класи проф. Александра Ботића. Дипломирала 2018. године.

Мастер студије завршила на истој Академији у класи доцента Јелене Средановић 2021.

Од 2011. године чланица је галерије „Шок задруга“ и учествовала на многим њиховим активностима (представе, изложбе, сајмови, продајне изложбе …). Од 2017. године чланица је „Hid Kor Arta“ културног магазина младих. Од 2018. године куратор изложби у саставу вечери Дрон музике.

Учествовала је на више групних изложби и имала је шест самосталних изложби (Сивац, Мали Иђош, Нови Сад).

Тема коју Зита истражује и којом се бави је „Хербаријум“. Дуготрајни процес рада обухвата сакупљање биљака, њихова дехидрација, детерминација и распоређивање у свеске хербаријума. Тако сакупљене примерке биљака Зита користи као мотив у раду у различитим медијима. Обе ове технике траже рад сличан оном раду потребном да суве биљке на папиру постану хербаријум. Кроз истраживање поменуте тематике Зита долази до различитих композицијских решења, форматских различитих, а колоритом сличних.

На овој изложби Зита ће излагати графике, рађене техником „линогравура“ и таписерију рађену „клечаном“ техником.

Ова изложба трајаће до краја априла месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »