Скочи на садржај

НАЈБОЉА ТЕХНОЛОШКА ИНОВАЦИЈА

Организациони тим Такмичења за најбољу технолошку иновацију Србије у 2022. на позив Културног центра Бачка Паланка, ТШ »9.мај« Бачка Паланка и Удружења проналазача и иноватора општине Бачка Паланка организoвао је Промоцију Такмичења за најбољу технолошку иновацију Србије у 2022.г.

Промоција је одржана у среду 2. марта у Галерији Музеја града са почетком у 10.00 часова.

Предавач  Владимир Никић је секретар Организационионог тима за најбољу технолошку иновацију Србије 2022.г. и присутним средњошколцима је појаснио шта представља ово такмичење и како се могу пријавити и учествовати.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку, едукативну и финансијску.

Основна вредност Такмичења је стицање нових, кондензованих знања и искустава, којим ће се свака пријављена иновација подићи на виши ниво, а што се огледа у достизању нових знања у области заштите интелектуалне својине, информатичке подршке, планирања и реализације пословног модела, корака у оснивању нових предузећа, за оне који то нису до сада урадили и начина конкурисања за финансијску подршку код различитих фондова.

Оно што се очекује од вас је упорност и истрајност да развојем сопственог тима и савладавањем свих задатака који ће се пред вас поставити, својој иновацији подигнете тржишну вредност, која ће трајати и након завршетка Такмичења и бити пласирана кроз неку нову или постојећу компанију.

Организатор овог такмичења је Министарство просвете науке и технолошког развоја а такмичење је покренуто  2004. године.

За протеклих седамнаест година такмичења основано је више од 100 предузећа, одржано је 465 тренинга, изграђено 1.141 бизнис и маркетинг планова, 2.213 тимова је пласирано у други круг од укупно 3.159 пријављених тимова а кроз такмичење је до сада прошло 9.665 учесника.

Постоје три категорије за ово такмичење и то: Реализоване иновације ( рок за пријаву 5.мај 2022.), Иновативне идеје- средњошколске и студентске иновације ( рок за пријеву 15. март 2022.) и Иновативно село ( рок за пријаву 5. мај 2022.).

Занимало нас је шта представља категорија Иновативно село а господин Никић нам је појаснио да је то категорија намењена МЗ са циљем да се помогне развоју села у Србији. Тимове на такмичењу у овој категорији чине представници МЗ и представници Удружења или пољопривредних газдинстава из тих села.

Формуларе за пријаву и остале информације и о Такмичењу за Најбољу технолошку иновацију можете потражити на сајту

www.inovacija.org

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »