Skip to content

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СУШТИНСКИХ ВРЕДНОСТИ СРЕДЊЕГ ПОДУНАВЉА

На позив Фондације „Матица мира“ из Новог Сада Културни центар Бачка Паланка ће испред општине Бачка Паланка учествовати на свеобухватној самосталној и колективној мултимедијалној изложби „ПРЕЗЕНТАЦИЈА СУШТИНСКИХ ВРЕДНОСТИ СРЕДЊЕГ ПОДУНАВЉА“.

Изложба ће се одржавати током месеца децембра 2021. године у Дигиталном омладинском центру Градске библиотеке у Новом Саду с тим да ће један од тих дана бити намењен одржавању Округлог стола са темом „Миротворна, комуникацијска и цивилизаторска мисија Дунава јуче, данас и сутра“ око кога ће се окупити зналци из различитих дисциплина. Градска библиотека у Новом Саду ће у оквиру ове изложбе направити једну малу изложбу књига и часописа о Дунаву у неколико стаклених витрина. На изложби ће бити приказивана и два изузезетна филма: „Река живота – Дунав“ аутора Оливера Фојкара и „Праистоирјско писмо Подунавља“ аутора проф. др Радивоја Пешића.

Културни Центар је приредио плакат са представљеним подунавским добрима у Општини Бачка Паланка. Ова мултимедијална изложба је стратешки важна за природно-еколошку, религиозно-културну и привредно-туристичку будућност средњег Подунавља.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »