Скочи на садржај

Филмске пројекције

У Градском биоскопу у суботу 30. октобра биће приказана два домаћа остварења,  од 19.00 часова  филм „ВИКЕНД СА ЋАЛЕТОМ“ а од 21.00 час филм „ЈЕДИНИ ИЗЛАЗ“.

Цена улазнице за ове пројекције је 100 динара.

У Градском биоскопу у недељу 31. октобра од 19.00 часова биће приказан анимирани филм „ФАНТАСТИКА“ синхронизован на српски језик.

Садржај:

У чаробној шуми у земљи званој Фантастика, два медведа, Божа и Лука, кренули су у

спасоносни поход да сачувају шуму од злогласне банде лопова који су намерили да

пронађу и украду златне рогове. На том путу сусрешће се са многим чудним и предивним

створењима… Али време истиче! Ко ће први до златних рогова? Да ли ће успети да спасу

свој анимирани свет?

Цена улазнице 250 динара.

У недељу 31. октобра од 21.00 час биће приказан филм „БОЖИЈИ ЧОВЕК“ филм о Светом Нектарију.

Садржај филма:

Прогон је обележио живот Светог Нектарија Егинског из Грчке. Био је свештеник обичног народа а његова понизност је сметала поносним православним клерицима. Оклеветан је након што је његова оданост пробудила њихове сумње. Парохијани су га волели, упркос томе што је лишен цркве и прогнан из Египта. Вера у Бога му је током целог живота била најбоља одбрана.

За разлику од његових верских претпостављених којима су на уму били само моћ и световне почасти – Нектарије је бринуо о сиромашнима, учио је сељане да читају и пишу, својим примером је инспирисао младиће да уђу у свештенство, писао је књиге и држао проповеди које су људе приближавале вери.

Упркос напорима да се дискредитује, Свети Нектарије је основао самостан на Егини, неплодном и пустом острву, који и дан данас представља светионик ходочасницима. Чак су и његови последњи тренуци на Земљи искоришћени за помоћ другима: на самрти је предао своју поткошуљу парализованом човеку у болничком кревету до његовог, након чега је човек устао и проходао.

Улазница за ову пројекцију је 250 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »