Скочи на садржај

Изложба „Господин Дунав – наш суграђанин“

У Галерији Музеја града  5. октобра отворена је изложба фотографија у оквиру пројекта „Господин Дунав- наш суграђанин“.

Удружење грађана „Скелица“ из Нештина учествовало је на конкурсу који је расписала Општина Бачка Паланка, тачније Одељење за друштвене делатности општине из области културе.

Идеја пројекта је настала од мишљења да су градови који имају реку и житељи тих градова привилеговани у односу на оне градове и људе који немају реку. Ми имамо ту част, просто и срећу, да кроз општину Бачка Паланка протиче једна велика међународна река која је инспирација разним уметницима. Уз Дунав наши суграђани одрастају, рађају се прве љубави, захваљујући њему наш град има туристички потенцијал, привредни, спортски…

Дунав је река која спаја источну и западну Европу и протиче кроз десет земаља, што није случај ни са једном другом реком на свету.

Фотографија остаје као вечност зато је на њој представљен Дунав кроз оштро и естетско око Марка Миливојевића.

Фотографије су рађене на локацијама Нештина, Бачке Паланке, Младенова, Челарева и Карађорђева.

Координатор пројекта је Евица Вујичић а по њеним речима „Скелица“ има идеју да се Дунав сваке године представи кроз другу врсту уметности: сликарство, музику, прозу, поезију и да то буде уприличено  29. јуна, за Међународни дан Дунава.

Марко Миливојевић је рођен 1984. године у Бачкој Паланци.

Фотографија је за њега сведок тренутка, непоновљивог и јединственог у времену, а ономе ко је ствара, велико задовољство представља бити део тога. На Марковим фотографијама је приметна љубав према родном граду и Дунаву. То су места где је аутор одрастао, али и места где смо одрасли и ми. Зато су нам ове фотографије толико драге, јер је Марко кроз свој објектив пренео и део наших живота.

Изложба ће бити отворена до 15. октобра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »