Скочи на садржај

ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ

У оквиру Дечје недеље у Градском биоскопу у суботу 9. октобра у 17.00 часова биће одиграна позоришна представа за децу „ПЕРИЦА И МАРИЦА И ОПАСНА СТАРИЦА“.

Представа је настала по мотивима приче „Ивица и Марица“ смештена у контекст актуелних збивања у свету одрастања данашње деце окружене сајбер светом компјутера и мобилних телефона.

Перица и Марица су брат и сестра прилично несташног карактера. Њихов брижни отац, удовац, покушава да утиче на њих да буду добри, желећи да их сачува од различитих изазова данашњег времена, а знамо колико је опасна доступност деци непримерних садржаја преко мобилних мрежа. Отац, врсни кувар инсистира на здравом животу и правилној исхрани забрањујући деци слаткише. Клинци наравно с згражавањем избегавају најздравије воће и поврће. Они не слушају савете оца, жељни слаткиша кришом одлазе у шуму у потрази за „фином госпођом“ коју су упознали преко интернета, а која им нуди

лажна обећања и кућицу пуну чоколаде и бомбона. Међутим тамо ће их дочекати зла вештица и заробити. А расплет наше приче ћете сазнати када погледате представу.

Ова представа је првенствено едукативна, али и забавна. Говори о томе како треба веровати знању и искуству својих родитеља и свакако се чувати свих опасности које вребају децу и младе. Да је љубав и узајамно поверење у свакој породици тако важна и да заједнишво са својим ближњима побеђује све.

Текст: Марија Пушкаров и Милош Видовић

Заједничка режија: Марија Пушкаров и Милош Видовић

Избор музике: Милан Пајић

Сценографија и костим: Марија Пушкаров и Милош Видовић

Играју: Марија Пушкаров / Јелена Велковски (Марица)

Саша Ђурашевић (Перица)

Милан Пајић (тата, вештица)

Улаз је слободан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »