Скочи на садржај

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ИЗЛОЖБЕ

У Галерији Музеја града у уторак 17. августа у 19.00 часова биће отворена изложба ОТВОРЕНИ ПРОЗОРИ полазника школе сликања на каменим плочама Биљане Вукајловић Ристић.

Реч ментора

Школа сликања на каменим плочама је место сусрета различитости. Старосна доб од 7 до скоро 80 година је нешто што је квалитет ове школе као и различитост профила образовања полазника.

Сликање на каменим плочама, бибер цреповима, каменчићима на којима је време већ направило један део уметничке приче изазов је за сваког полазника да на таквим подлогама настави и исприча своју ликовну причу.

Тежина и специфичност припреме подлога је занимљивост која све полазнике изненађује, интригира и истовремено радује. Кроз заједнички рад временом, постајемо породица која се испомаже, која се радује сваком новом сусрету и раду. Нису сви надарени нити се тежи томе да буду будући чувени сликари али када се открије таленат онда настаје такмичење са самим собом у „ могу и желим још више да научим“. Кроз Школу сликања је за скоро четири године непрекидног рада прошло више десетина полазника . Неки од њих су реализовали своје прве самосталне изложбе а неки напредовали толико да су створили радове и у другим техникама ( уље на платну, сликање на свили…) и постали скоро професионални сликари.

Сви полазници су постали и остају пријатељи и породица која се стално шири.

Мене као њиховог предавача јако радује чињеница да се сви труде да ураде радове најбоље и да слушају своју унутрашњу енергију и ликовни израз.

На овој трећој по реду колективној изложби Школе сликања на камену у организацији Културног центра Бачка Паланка видећете радове који су блиски експресионизму, поп-арт-у, реализму, хиперреализму… и једно је сигурно: сваки рад носи део танане душе уметника.

Културни центар Новог Сада је постао други дом свих полазника, место радости, дружења, учења, среће. Био је прва станица и локомотива Каравана школе сликања на каменим плочама, придружио се Културни центар “Лукијан Мушицку “ Темерин у Темерину, трећа станица је ево Културни центар Бачка Паланка. Композиција се повећава на радост свих.

Лепо је бити предавач оваквим ученицима и бити део Уметничког каравана.

Биљана Ристић

Нови Сад, 2021. г.

Ова изложба биће отворена до 31. августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »