Скочи на садржај

Промоција књиге „Злочини окупатора и њихових помагача у Војводини 1941-1944“ – Бачка и Барања

У историјској поставци Музеја града у понедељак 9. августа са почетком у 19.00 часова одржана је промоција књиге „Злочини окупатора и њихових помагача у Војводини 1941-1944“ – Бачка и Барања.

О овој књизи, која је репринт издање књиге која је под истим насловом издата још 1946,   говорио је др Јован Бабић. Др Јован Бабић, чији је отац вршио истраживање везано за комплекс логора Јасеновац, добио је од свог оца сачуван материјал за ову књигу.

Презентација је, како је др Бабић истакао, у ствари откривање истине о ликвидацији Срба, Јевреја и Рома од стране Краљевске Мађарске војске и жандармерије, која је више од 30.000 хиљада људи из Бачке и Барање ликвидирала и исто толико иселила из ових крајева.

Др Јован Бабић, лекар – радиолог, професор универзитета; политичар, песник (рођен 1.2.1940 у Шиду). У родном граду завршио основну школу и гимназију (1958), а студије медицине у Београду (1965). Специјалиста за онкологију.

Од 1972. специјализовао је радиологију у Клиничкој болници у Новом Саду и после положеног испита запослио се у Институту за радиологију (1975).

Одбранио је 1988 докторску дисертацију и изабран за доцента, а 1998. за ванредног професора радиологије на Медицинском факултету. Од 1994. је шеф Катерде за онкологију.Објавио је преко 100 научних радова, а радио је на седан научно-истраживачких пројеката. Био је подпредседник Секције за радиологију и подпредседник Радиолошке секције, такође је члан Балканске уније онколога и Европског друштва за радијациону онкологију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »