Skip to content

НОВА ИЗЛОЖБА СЛИКА

У Галерији Музеја града у понедељак, 2. августа отворена је изложба слика  Ивана Карафиловског.

На отварању изложбе, после уводне речи директорке Оље Нађ, која је поздравила присутне и аутора изложбе и изразила задовољство због Иванове десете самосталне изложбе коју отвара баш код нас, наступио је наш суграђан Ђурица Николић, звани Паганини који је на виолини одсвирао неколико нумера.

Вајана Пуђа је прочитала текст о уметнику а Звонко Петар Јелић је рекао нешто о радивима који су изложени. На самом крају отварања Иван Карафиловски се захвалио на срдачном дочеку и пријатној атмосфери и рекао и сам нешто о свом досадашњем раду и излагању.

Сликар Иван Карафиловски рођен је 1981. године у Црепаји, општина Ковачица, где живи и ствара своја бајковита уметничка дела.

Своје сликарске почетке везује за најраније детињство, а како сам то наводи, биће да је већ од шесте, седме године узео четкицу и боје у руке. Сликарством почиње да се бави од своје петнаесте године као аутодидакт. Стваралаштво младог уметника примећује чувени српски сликар Драган Малешевић Тапи (1949-2002), који Ивана уводи у тајне сликарског умећа, дајући му одређене сугестије и савете за даљи рад и напредовање.

Ради искључиво уља на платну, у најширем тематском оквиру, а приметни су манири хиперреализма и магичног реализма.

Своје слике је излагао на колективним изложбама у Москви, Лондону и Паризу, а иза себе има осам самосталних изложби.

Изложба ће бити отворена до 16. августа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »