Скочи на садржај

Барка Аморадос са француским уметницима у Бачкој Паланци

Као партнер у пројекту Danubia Mirror of the Waters, Културни центар Бачка Паланка je 4. јула угостио седмочлану посаду барке Аморадос, која током пловидбе Дунавом  прикупља материјал за мултимедијалну представу, чије је премијерно приказивање  предвиђено за новембар месец ове године у Стразбуру. Основни циљ овог дугог путовања је да се кроз директни контакт са реком и локалним становништвом искуствено  спозна однос реке и људи и њихов међусобни утицај. 

Током једнодневног боравка у Бачкој Паланци, за уметнике из Француске је организована припрема рибљег паприкаша, при чему су се наши гости упознали са традиционалним  рецептурама које се користе у нашем крају. Током заједничког ручка који је уследио, гости су имали прилике да разговарају са Костов Јорданом, некадашњим председником УСР Шаран, и да из прве руке добију информације о многим стварима везаним за  Дунав и Тиквару, риболов, наше пецароше и још много тога. Овај део програма организован је уз свесрдну подршку власника и особља чарде „Дунав“ који су још једном показали зашто ова чарда ужива толики углед.  

 У вечерњим сатима, у разговору са Мирославом Родићем, председником кајакашког клуба Таркет,  гости су се  упознали са радом клуба, као и значајем и историјом најуспешнијег спорта у нашој општини. За децу уметника из Француске организована је и кратка обука вожње кајака, при чему су својим вршњацима помогла деца из нашег кајакашког клуба.

 Са почетком у 21.00 час, на плажи Тиквара, Ramona Poenaru и Gaël Chaillat, као носиоци пројекта, су представили  пројекат кроз пројекцију промотивног филма.

На крају програма наши гости су се захвалили домаћинима и  свесрдној подршци коју је Бачка Паланка дала пројекту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »