Скочи на садржај

Најава следеће изложбе слика „Банат у Бачкој“

У четвртак, 1. јула у 20.00 часова у Галерији Музеја града биће отворена изложба слика Ненада Стојкова под називом „Банат у Бачкој“.

Ненад Стојков је рођен 1985. године. Већ као дете исказивао је склоност ка изражавању у сликама. У том смислу, први цртеж му настаје у доби од две и по године. Пиле са четири ноге. У њему, касније ће бити очито, кондензована je његова трајна импресија садржином и лепотом анималног света, особито птицама, које постају и остају неисцрпна инспирација.

Прву самосталну изложбу имао је у основној школи. То је био простор Спортског центра „Шумице” и трајала је месец дана. Организатор је био град Београд, а он је био најмлађи члан са својом поставком. Опробао се, са доста успеха, у различитим сликарским техникама (акварел, дрвена боја, пастел – суви и уљани). И поступно је дошао до акрила. Осликава обданишта, дечије играонице, приватне станове, ресторане, кафиће, салаше. Уопште, његови радови покривају и готово премрежавају читаву леву обалу Дунава.

Последњих година узима учешће у бројим сликарским колонијама, на којима сарађује, негујући креативна познанства и трајна пријатељства, са младим и уметницима свих доби. Напоредно ради на изградњи свог уметничког израза, али притешњен свакодневном егзистенцијалном борбом, мало успева да изради радове са печатом личне импресије, односно, једино слободом условњеног стваралачког чина. Члан је Друштва за заштиту и проучавање птица. Гаји велику љубав према културној традицији свога народа и вођен тим правцем, са посебним односом, осликава иконе. Пева у црквеном хору своје парохијске цркве, чија гостопримница је украшена његовим радом великог плана манастира Пећке патријаршије.

Изложба ће бити доступна јавности до краја јула месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »