Skip to content

Потписан Уговор о финансирању пројекта савремено писано стваралаштво

У Свечаној сали Библиотеке Матице српске, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уручила је јуче уговоре корисницима, који су добили средства на конкурсу за финансирање/суфинансирање пројеката савременог стваралаштва у АП Војводини у 2021. години, у области књижевног стваралаштва и издаваштва, као и за суфинансирање набавке књига, других публикација и електронских књига, за јавне општинске и градске библиотеке у АП Војводини,у укупном износу од 19 милиона динара.

Поздрављајући присутне, ресорни секретар је истакла да нема ништа природније него доделити уговоре библиотекарима и издавачима у простору Матице српске ,наше најстарије установе културе ─ институције која на најбољи могући начин негује писану реч и библиотекарство.

„С обзиром на то да је иза нас једна тешка година, узрокована пандемијом вируса корона, она је донела и неке добре ствари, а то је повратак књизи, лепој писаној речи, култури читања и култури уопште“, рекла је Милошевићева и додала да је због свега тога и буџет за библиотеке утростручен ─ за издаваштво и књижевно стваралаштво за пет милиона динара је већи, а укупно данас се додељује 65 уговора за ове области у висини од 15 милиона динара.

По њеним речима уговори се деле и за 39 градских и општинских библиотека, у вредности од четири милиона динара.

Директорка Културног центара Бачка Паланка, Оља Нађ потписала је Уговор о финансирању још једног пројекта, овога пута за савремено писано стваралаштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »