Скочи на садржај

Отворена изложба слика Драгане Олуић

У Галерији Музеја града 9. априла у 19.00 часова отворена је изложба слика „Подводни свет, илузија или стварност?“ аутора Драгане Олуић из Београда.

Драгана Олуић је рођена у Београду 1991. године.

Средњу уметничку школу „Богдан Шупут“ завршила је у Новом Саду на одсеку дизајн текстила. Основне и мастер студије завршила на факултету примењених уметности у Београду, у класи Мирослава Лазовића на одсеку примењено сликарство.

Награде:

2010. Награда за најбољи матурски рад и успех у струци

2015. Прва награда на општинској ликовној смотри за слику „Свитање“

2019. Награда за „нај палету“ на ликовној колонији „КосмикАрт“

Члан је удружења ликовних уметника Стара Пазова и удружења Широка Стаза из Земуна. Излагала на преко седамдесет колективних изложби у земљи и иностранству (Јапан, Канада, Бугарска).

Уводну реч о овој изложби дала је Тијана Сићевић, дипломирани примењени уметник и мастер уметник сценског дизајна а потом је и прогласила изложбу отвореном. Драгана Олуић се у свом обраћању захвалила на помоћи око постављања изложбе, на гостопримству и на томе што јој је омогућено да излаже у Музеју града Бачка Паланка. Нагласила је да је инспирацију за ову изложбу пронашла у подводном свету, да је гледала доста видео снимака и материјала о подводном свету и све то преноси на платно додајући свој лични печат.

Изложба ће бити отворена до краја априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »