Скочи на садржај

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЈОВАНА СПАСИЋА

У Галерији Културног центра у петак 6. марта у 19.00 часова отворена је изложба цртежа под називом „НЕМОГУЋЕ БЕКСТВО“ Јована Спасића из Власотинца.

Јован Спасић је рођен 18. јула 1993. године у Лесковцу. Средњу уметничку школу „Школа за текстилни дизајн“ завршио у Лесковцу. Дипломирао је на сликарском одсеку Факултета уметности у Нишу 2016. године у класи професора Братислава Башића, постдипломске студије завршио такође у класи професора Братислава Башића 2017. године. Самостално излагао пет пута. Учествовао на око двадесетак колективних изложби и неколико колективних колонија.

Ови радови су настали у истраживачком поступку који комбинује традиционалне сликарске технике (акрил,уљани пастел) и експериментисање са цртачким и текстурама специфичних материјала (ваздушна фолија, линорез).

У савременој уметности портрет постаје релевантан онда када превазилази пуку репрезентацију нечијег лика, када бива интегрисан у одређени контекст и када усмерен на појединца пројектује пре разлике него сличности у реакцијама на истоветна искуства или на преовлађујућа својства актуелног окружења.

Поштујући овакав аспект савремене уметности, Јован Спасић, приликом артикулације аутопортрета (и неколико портрета) прибегава умножавању изолованих субјеката и опредељује се за моћан говор њихових унутрашњих стања.

Изложба ће бити отворена до 26. марта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »