Скочи на садржај

ФИЛМСКЕ ПРОЈЕКЦИЈЕ

У Градском биоскопу наредног викенда 10-12. јануара од 17.00 и 19.00 часовабиће приказан анимирани филм „ФИКСИЗИ – МАЈСТОРЧИЋИ“.

Садржај филма:

Мајсторчићи су руска дечија анимирана авантуранастала по књизи Едварда Успенског. Радња прати групу малих човечуљака – Мајсторчића који живе у кућним справама и поправљају кварове. Мајсторчићи живе у кући Тома Томаса и његових родитеља, са којима живи и Том Томасова бака, а друштво им прави и група паукова.Када један од њих набави посебне наруквице које га претварају у супер моћног неваљалца, на сцену ступају његови шарени мали пријатељи, Том Томас и лабораторијски професор да спасу дан!

У Градском биоскопу од 17-19. јануара од 17.00 и 19.00 часова биће приказан анимирани породични филм „АЛАДИН И ЛЕТЕЋИ ЋИЛИМ“.

Садржај филма:

Аладин живи у Пјорту, малом пустом селу у Булгиславу, заједно са мајком, оцем и козом Рајком. Пјорт је лепо и занимљиво место, али врло мало, па Аладин сања о пустоловинама у великом свету који се налази иза планина на хоризонту.

Наредна два викенда од 10-12. јануара као и од 17-19. јануара од 21.00 часова биће приказана биографска драма „ДНЕВНИК ДИАНЕ БУДИСАВЉЕВИЋ“.

Садржај филма:

Апсолутни победник Пулског филмског фестивала са шест освојених признања, истинита је прича о држављанки аустријског порекла удатој за лекара православне вероисповести у Загребу, која је за време Другог светског рата, сигурне смрти спасила више од 10.000 српске деце из НДХ логора. Међу њима су и Живко, Милорад, Зорка и Нада који се готово 80 година касније враћају у логоре свог детињства и тек тада сазнају да живот дугују непоколебљивој снази једне жене. Диана је водила детаљну картотеку дечијих судбина, коју ће јој након рата одузети неповратно комунистичка власт 1945. када њено германско и грађанско порекло постају непожељни. Захваљујући Дианином дневнику, који је након њене смрти пронашла унука, расветљена је херојска улога жене уверене да њен живот није вреднији од живота недужно прогоњених.

Улазнице за све филмске пројекције се могу купити сваког радног дана у Галерији Културног центра од 8.00 до 14.00 часова по цени од 250 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »