Скочи на садржај

Отворена изложба са 15. Међународне меморијалне ликовне колоније УЛС „Петар Томић“

Синоћ је у Галерији Културног центра Бачка Паланка отворена изложба са 15. Међународне меморијалне ликовне колоније УЛС „Петар Томић“ из Бачке Паланке.

Драган Димитријевић, председник удружења ликовних стваралаца „Петар Томић“, захвалио је присутнима на отварању у име свих чланова овог удружења и рекао да су својим присуством показали да је уметност на завидном нивоу у нашем граду.

На овој колонији су, уз домаћине, учествовали сликари из Сомбора, Новог Сада, Осијека, Вуковара, Београда, Пожаревца, Врбаса па и из далеке Аустралије, укупно 41 уметник.

Димитријевић је истакао и да се на овој колонији, као и на свим претходним сликало срцем, волело се мислима и гледало душом.

Зато су оживљени најразноврснији мотиви на платнима, почевши од капи неба до апсолутног бескраја.

Сва платна су реалистично-метафорична, колоритна а заједничко им је што су обележена знаком лепоте и знаком трајања, завршио је своје излагање Драган Димитријевић.

На крају присутне је поздравила и директорка Културног центра Оља Нађ, захвалила им што су дошли у великом броју и прогласила изложбу отвореном.

У музичком делу програма учествовали су ученици музичке школе „Стеван Христић“, Стефан Штетин ученик првог разреда хармонике одсвирао је традиционалну песму „Диван је кићени Срем“ и Душан Милановић ученик четвртог разреда хармонике одсвирао је нумеру „Кловнови“ од Кабалевског.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »