Скочи на садржај

Отворена изложба "Скулптуре из природе" Бранимира Ђукановића из Лознице у Културном центру Бачка Паланка

Синоћ је у Галерији Културног центра Бачка Паланка отворена изложба „Скулптуре из природе“ Бранимира Ђукановића из Лознице.

Изложено је 27 дела која су у ствари комади дрвета које је он оплеменио и удахнуо им уметничку црту. Како сам господин Ђукановић каже ове комаде је деценијама прикупљао широм Србије и Црне Горе али највећи број потиче са обале Јадра и Дрине.

Испред локалне самоуправе госта је поздравио и присутнима се обратио заменик председника општине господин Александар Борковић који је пожелео господину Ђукановићу да се лепо осећа у нашем граду.

У музичком делу програма наступили су Мирјана Бајић (вокал) и Ненад Тодоровић (акустична гитара) са неколико свима познатих хитова.

Уметник Ђукановић је својом изложбом и причом о њој показао како је намеран да помири човека са природом а како то изгледа када је човек посвађан са природом прочитао је Драгутин Бег у својој песми „Избушио човек земљу“.

На самом крају програма отварања обратила се и директорка Културног центра Оља Нађ која се захвалила госту, као и свима који су дошли на ово отварање и поклонила му уметничку слику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »