Скочи на садржај

Предавање Светозара Радишића у Културном центру у Челареву

У петак, 5. априла 2024. године, у Културном центру Челарево удружење „Дунђерски“ ће са поносом угостити истакнутог стручњака за војне стратегије и доктрине, пуковника у пензији и бившег портпарола Војске Југославије, господина Светозара Радишића.

Предавање ће се одржати у 19.30 часова пружајући посетиоцима прилику да се упознају са изузетним доприносом господина Радишића области војне науке.

Рођен у Лесковцу 1949. године, од родитеља пореклом из Босанске Крајине и Лике, господин Радишић је током своје импресивне каријере оставио дубок траг у војном свету. Дипломирао је на Војној академији противваздушне одбране у Задру 1972. године, а касније је стекао и докторат на тему „Управљање системом за изградњу борбене готовости“. Његова стручност није остала непримећена – обављао је високе функције у Гардијској моторизованој бригади, Кабинету ССНО, као и у управама за обуку и информисање у Генералштабу Војске Југославије.

Посебно се истакао својим радом на теорији ратовања и неоружаним облицима агресије, као и предвиђањима будућности ратовања. Господин Радишић је аутор бројних научних радова и књига које су преведене на неколико језика, што сведочи о глобалном значају његових истраживања.

Поред својих професионалних достигнућа, господин Радишић је такође познат по својој књижевној и публицистичкој каријери, те је добитник бројних домаћих и међународних награда за свој рад.

Очекујемо да ће предавање господина Светозара Радишића бити инспиративно и информативно искуство за све присутне. Позивамо све заинтересоване да нам се придруже у Културном центру Челарево у петак у 19.30 часова и да заједно истражимо тему предавања: Неокортикални рат и моћ мисли, као и сложеност других војних стратегија и доктрина у савременом свету.

Улаз на предавање је слободан.

Translate »