Skip to content

НОВА ИЗЛОЖБА

У четвртак 1. септембра у 19.00 часова у фоајеу Музеја биће отворена изложба Милана Станића под називом – Нова археологија.

Milan Stanić design је бренд који је настао 2019. године са идејом да споји уметност са једне и потрошачеве потребе са друге стране. После неколико година постојања бренд је остао у форми уникатне и ручне израде те свеки од производа је уникат за себе. Права мала концептуална уметност.

Зашто бетон? Бетон је материјал који трпи различите трансформације и дело је људске руке који се може моделирати у једном еколошком правцу. Иако несвакидашњи материјал за коришћење у ове сврхе, идеја аутора је била да се направи нешто другачије, да производ оставља утисак и оплемењује простор у коме се нађе.

У изради ових предмета се користе калупи који су ручно израђени и у њих се излива бетон. Готови модели се затим обрађују и сређују до финалног фарбања. После тога се у договору са дизајнером одрађује фарбање и дефинисање ткз. исликавање на самом производу. Затим се тај производ у односу на употребу гласира и припрема за коначну употребу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »