Скочи на садржај

Манифестација „Музеји за 10“

Међународни дан музеја, Европска ноћ музеја, Национална недеља музеја

У пoнедељак, 19. октобра у 12 часова, у Културном центру Бачка Паланка (Музеј града Бачка Паланка), одржан је састанак поводом овогодишње манифестације „Музеји за 10“.

Састанку су присуствовали главни републички координатори, Славко Спасић из Завода за проучавање културног развитка, Биљана Ђорђевић из Народног музеја у Београду, као и представници установа културе из Војводине, који ће бити део овогодишње Манифестације, а која ће се, уз поштовање свих препоручених емидемиолошких мера, одржати од 9. до 15. новембра.

Размењена су мишљења и идеје у вези са организацијом Манифестације и искуства од претходних неколико година колико Манифестација траје, као и о изазовима који су се нашли пред организаторима и учесницима због епидемиолошке ситуације у којој се налазимо, а дати су и предлози на који начин да музеји и њихове збирке буду видљиви.

Након одржаног састанка наши гости су обишли  Музеј града Бачка Паланка и изразили задовољство што су  били наши гости. Овогодишња тема манифестације је „Музеји за једнакост: разноликост и инклузија“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »