Скочи на садржај

БИОСКОПСКИ РЕПЕРТОАР

У Градском биоскопу у суботу  17. октобра од 19.00 часова биће поново приказан филм „ПИНОКИО“ драма.

Верна адаптација познате приче о дрвеној лутки која је успела да оживи захваљујући сиромашном, усамљеном столару Ђепету. Као и свако деце, Пинокио је радознао, а о свету у ком живи учи из својих покушаја и грешака. Поседујући урођену дечију храброст, Пинокио постаје оно што је и требао да буде – прави дечак.

Филм „Пинокио“ редитеља Матеа Гарона креће се у царству које је истовремено и реално и фантастично, у руралној, безвременој Италији која обилује земљом, морем, сеоским окружењем.

У Градском биоскопу у петак 16. октобра од 19.00 и 21.00 часова и суботу 17. октобра од 21.00  часова и у недељу 18. октробра од 19.00 и 21.00 часова биће приказан филм „О БЕСКОНАЧНОСТИ“, драма.

Осврт на људски живот у свој његовој лепоти и суровости, сјају и баналности. Лутамо, попут снова, лагано вођени нашим приповедачем – Шехерезадом. Небитни тренуци попримају исти значај као и историјски догађаји: пар лебди изнад ратом разореног Келна; на путу за рођенданску прославу отац застаје како би ћерки везао пертлу док пада киша; тинејџерке плешу испред кафића; поражена војска маршира до логора. Истовремено ода и жал, „О безбедности“ представља калеидоскоп свега вечно људског, бесконачну причу о рањивости постојања.

Цена улазнице је 250 динара и могу се купити на благајни Биоскопа на дан приказивања од 18.00 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »