Посета стручњака матичне Службе Музеја Војводине

Стручњаци матичне Службе Музеја Војводине обишли су Градски Музеј Бачка Паланка, при Културном центру општине Бачка Паланка. Том приликом су дали стручна мишљења и помоћ у организацији и припреми изложбеног депоа као будуће основе за организацију сталне поставке. Својим сугестијама дали су смернице за припрему и организацију сталне поставке Музеја као и мере техничке заштите, а које треба предузети у наредном периоду како би Музеј био доведен у функционално стање.

На овај начин после дугог низа година грађани Бачке Паланке имаће прилику да се упознају са само малим делом богатог културно историјског наслеђа који се чува у депоима Градског Музеја.

Наставак сарадње на изради сталне поставке наставити и у будућности уз помоћ стручњака Музеја Војводине из свих области деловања Градског Музеја Бачка Паланка.

У раду комисије учествовали су Стручна комисија Музеја Војводине: Илија Комненовић, музејски саветник,  руководилац Одељења матичне службе и Зорана Ђорђевић, конзерватор, саветник, руководилац Одељења конзервације и рестаурације Музеја Војводине, као и Оља Нађ, директорка Културног центра Бачка Паланка, Маја Куљић, службеник за односе са јавношћу и маркетинг, Никола Драговић, волонтер, дипломирани историчар и Небојша Анђелковић, галериста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *