Скочи на садржај

Посета стручњака матичне Службе Музеја Војводине

Стручњаци матичне Службе Музеја Војводине обишли су Градски Музеј Бачка Паланка, при Културном центру општине Бачка Паланка. Том приликом су дали стручна мишљења и помоћ у организацији и припреми изложбеног депоа као будуће основе за организацију сталне поставке. Својим сугестијама дали су смернице за припрему и организацију сталне поставке Музеја као и мере техничке заштите, а које треба предузети у наредном периоду како би Музеј био доведен у функционално стање.

На овај начин после дугог низа година грађани Бачке Паланке имаће прилику да се упознају са само малим делом богатог културно историјског наслеђа који се чува у депоима Градског Музеја.

Наставак сарадње на изради сталне поставке наставити и у будућности уз помоћ стручњака Музеја Војводине из свих области деловања Градског Музеја Бачка Паланка.

У раду комисије учествовали су Стручна комисија Музеја Војводине: Илија Комненовић, музејски саветник,  руководилац Одељења матичне службе и Зорана Ђорђевић, конзерватор, саветник, руководилац Одељења конзервације и рестаурације Музеја Војводине, као и Оља Нађ, директорка Културног центра Бачка Паланка, Маја Куљић, службеник за односе са јавношћу и маркетинг, Никола Драговић, волонтер, дипломирани историчар и Небојша Анђелковић, галериста.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »