Skip to content

Кратка прича

О нашој Галерији

У Галерији Културног центра се редовно, два пута месечно, одржавају изложбе реномираних сликара из земље и света. Изложбе окупе велик број посетилаца а њихов саставни део је и пратећи музички програм.

Перспектива уметности

О нашој Галерији

Галерија својим изложбама тежи да буде место едукације као и да пружи пресек уметничких идеја и дешавања у визуелним уметностима, како у нашем окружењу тако и у нашој средини. Остварена је одлична сарадња са многобројним уметницима, институцијама и удружењима. Излагали су многи домаћи и страни уметници. Протеклих година у галерији се могло видети више од 150 самосталних и групних изложби.

Поред ликовног програма у галеријском простору се одржавају књижевне и музичке вечери, промоције, предавања.

Галерија је ове године реновирана и планира се преименовање у Галерију Жељка Дрљаче- локалног уметника, нажалост покојног, чији легат је формиран у Музеју града. У том случају у Галерији би била стална поставка богатог опуса Жељка Дрљаче. Оваква Галерија би имала намену одржавања стручних скупова и семинара. Што се тиче самих радова на објекту планира се постављање нове галеријске опреме за  злагање слика.
 
 
 

Слике

Слике Галерије, нацрт

На сликама можети видети ентеријер наше галерије. Доњи спрат предвиђен је за излагање уметничких радова, док се на горњем налази кутак за кафице, као и канцеларије. Нацрт галерије можете видети овде.

Translate »